Ο Βαγγέλης Διαμαντάκος (Μsc, PhD student, Κλινικός Συμπεριφοριστής Ζώων) είναι συμπεριφοριστής ζώων με εκτεταμένη εμπειρία στην εκπαίδευση και συμπεριφορά σκύλων. Διαθέτει ευρεία γνώση στη σχεδίαση, εφαρμογή και έρευνα στον τομέα των παρεμβάσεων/αλληλεπιδράσεων (θεραπείες, εκπαίδευση, δραστηριότητες) με τη βοήθεια ζώων.

 

Το 2007, στα πλαίσια των μεταπτυχιακών του σπουδών, σχεδίασε και πραγματοποίησε την πρώτη έρευνα/παρέμβαση με τη βοήθεια σκύλου στην Ελλάδα. Η εν λόγω έρευνα επιλέχθηκε από το πανεπιστήμιο του Southampton, UK και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε διεθνές συνέδριο στη Σουηδία το 2010. Έκτοτε, έχει σχεδιάσει και διεξάγει αντίστοιχα προγράμματα και έρευνες, τα αποτελέσματα τα οποίων έχουν παρουσιαστεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως εκπαιδευτής στρατιωτικών σκύλων στην Πολεμική Αεροπορία. Στην προσπάθειά του να μελετήσει σφαιρικά τη σχέση ανθρώπου - σκύλου σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες και Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμπεριφορά Ζώων Συντροφιάς. Αυτό το διάστημα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι μέλος του Animal Assisted Intervention Research Unit του πανεπιστημίου Queensland της Αυστραλίας και μέλος της επιτροπής διοικητικής διαχείρισης του Society for Companion Animal Studies στη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης είναι μέλος του Association of Pet Behaviour Counsellors της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Βαγγέλης Διαμαντάκος είναι συγγραφέας τριών βιβλίων και παρέχει υπηρεσίες συμβούλου σε φιλοζωικούς οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Περισσότερες πληροφορίες:www.evangelosdiamantakos.gr/

gallery/vdiamantakos