Η Κατερίνα Κονταρίνη (MSc Παιδαγωγός - Ψυχοθεραπεύτρια) γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ληξούρι Κεφαλληνίας. Σπούδασε Φιλοσοφία Παιδαγωγικά και Ψυχολογία με κατεύθυνση την Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εκπαιδεύτηκε στο ΑBA, PECS και TEEACHΗ και εργάστηκε με παιδιά και ενήλικες με Αυτισμό.

 

Μετεκπαιδεύτηκε από την Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα ειδικής διαπαιδαγώγησης παιδιών. Εν συνεχεία, εκπαιδεύτηκε ως Κοινωνικοθεραπεύτρια- Ψυχοδραματίστρια, Θεραπεύτρια σε Θεραπευτική Κοινότητα στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο, μέλος της Εταιρείας Θεραπευτών Κοινότητας, Κοινωνικοθεραπείας και Ψυχοδράματος.

 

Αργότερα, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Θεραπεία Οικογένειας στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο και αποτελεί μέλος της Εταιρείας Θεραπείας Οικογένειας.

 

Έχει εργαστεί σε κέντρα θεραπείας παιδιών και ενηλίκων με αυτισμό, σε ίδρυματα ως ψυχοθεραπεύτρια ομάδας, συνεργάτης στην Διεπιστημονική ομάδα Μελάμπους, ομαδική θεραπεία με Σκύλο και ως ειδική παιδαγωγός (Χριστοδούλειο Ίδρυμα και Χαμόγελο του Παιδιού), δημιούργησε ομάδες συμβουλευτικής εφήβων και γονέων, είναι συνεργάτης στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας και μέλος της Κινητής Μονάδας Δυτικών Κυκλάδων.

gallery/kontarini kathrine