Ο Αποστόλης Κούτριας (MSc, Κλινικός Ψυχολόγος) ειναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της ΣΣΑΣ και από το 2010 εργάζεται ως αξιωματικός ψυχολόγος στην Πολεμική Αεροπορία.

 

Ολοκλήρωσε με άριστα τις βασικές του σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και έκτοτε έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει μια σημαντική σειρά μετεκπαιδεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική (2011-2015) από το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.).

 

Κατέχει τον τίτλο του Κλινικού Ψυχολόγου έχοντας ολοκληρώσει το αντίστοιχο τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015-2018) και στην παρούσα φάση ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251 Γ.Ν.Α., παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και θεραπείας.

 

Καθόλη τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του έχει συνεργαστεί με σημαντικό αριθμό φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας, ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει και συμμετάσχει σε πληθώρα επιστημονικών διαλέξεων και δράσεων. Η κλινική και θεραπευτική του προσέγγιση διέπεται από τις αρχές της ψυχοδυναμικής θεωρίας και πρακτικής, εμπλουτιζοντας τη συστημική του παρακαταθήκη.

gallery/dsc00145