Ο Ιωάννης Ν. Χανιωτάκης (DVM, PhD Student Κτηνίατρος), αποφοίτησε από το τμήμα Κτηνιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 2006. Από το 2015 είναι αρμόδιος επιτελής για την οργάνωση της κτηνιατρικής υποστήριξης στην Πολεμική Αεροπορία.

 

Από το 2013 έως το 2014, τοποθετήθηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για την μετεκπαίδευσή του στην Αναισθησία και Χειρουργική των ζώων εργαστηρίου, ενώ την περίοδο από τον Φεβρουάριο 2014 έως και τον Οκτώβριο 2014, συμμετείχε στις δραστηριότητες του Ενδοσκοπικού Τμήματος της Ηπατογαστρεντερολογικής Μονάδας της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. ​Έκτοτε είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Κλινικής, Πειραματικής Χειρουργικής και Μεταφραστικής Έρευνας του ΙΙΒΕΑΑ. Η ελάχιστα επεμβατική και ενδοσκοπική χειρουργική των ζώων συντροφιάς αποτελεί τον κύριο τομέα των ερευνών του και από το 2014 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

​Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει για τη συμπεριφορά και ευζωία των ζώων και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ζώων και του ανθρώπου. Συμμετέχει στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων θεραπειών/δραστηριοτήτων με τη βοήθεια σκύλου.

 

Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών οργανισμών.

gallery/dsc_0303
gallery/dsc_0303